پیش دبستانی بازی محور عروج اندیشه

 

محمد دائی

 

همه چیز از یک پژوهش بر روی نقاط ضعف درسی، مهارت ها و توانمندی های جسمی و ذهنی دانش آموزان در مدارس دبستان عروج اندیشه شروع شد. مسئولین مدرسه در این پژوهش به این نتیجه رسیدند که باید به عقب برگردند و ۷ سال اول زندگی کودکان را بررسی کنند.
محمد دائی، مدیر موسسه عروج اندیشه در شهر یزد در این باره می گوید: « هدف ما از راه اندازی دبستان، ایجاد تحول در آموزش و پرورش مبتنی بر مبانی دینی و مسائل روز دنیا بود. اما برخی مسائل دانش آموزان به ما نشان داد که کارمان ناقص است و باید به سراغ ۷ سال اول زندگی بچه ها برویم. در تحقیقات دینی و روانشناسی به دو مفهوم مهم در زیر ۷ سال برخوردیم: بازی و آزادی. مدل های پیش دبستانی ایرانی و خارجی را رصد کردیم و درنهایت به یک مدل مبتنی بر سیادت کودک در دوره ۷ سال اول رسیدیم.»

عروج اندیشه دو مرکز پیش دبستانی ۲ و یک مرکز پیش دبستانی ۱ را تاسیس کرده است. پیش دبستانی های بازی محوری که بیشتر با نام بازیکده شناخته می شود.
فاطمه میرباقری، مدیر بازیکده پسرانه عروج اندیشه است. با او در مورد رویکرد مجموعه گفتگو کردیم: « بازی اصل و مبنای این مرکز است، اینکه کودک بیاید و بازی کند مهم است. آموزش اصلا مطرح نیست. کودک نباید احساس کند که مجبور به انجام کاری است. در فضای ما بچه ها اختیار و حق انتخاب دارند، ما براساس تحقیقات ۴ اتاق بازی محور داریم که در هر کدام یک یا چند نیاز کودک پاسخ داده می شود.

1_ باشگاه کودک و بازی های هیجانی و تحرکی
2_ اتاق دستان هنرمند و بازی های دست ورزی،نقاشی و کاردستی
3_ باشگاه نابغه کوچولو و بازی های تمرکزی، بازی و ریاضی
4_ اتاق قصه و نمایش و بازی های کلامی

کودک در انتخاب هر کلاس آزاد است و می‌تواند در طول روز در یک اتاق بماند یا انتخاب های متفاوتی داشته باشد. علاوه بر اتاق های بازی ما هر روز یک ساعت بازی آزاد هم داریم که بچه ها در حیاط مرکز بازی های مورد علاقه خودشان را بدون دخالت مربی انجام می دهند.»

در بازیکده عروج اندیشه خبری از وسایل بازی گران قیمت و ساختار یافته نیست. بیشتر ابزار ساده و ارزان قیمت استفاده می شود تا والدین و دیگر مجموعه ها هم بتوانند از این مدل الگو بگیرند. بعضا کودکان هم لوازم بازیافتی خود را به مرکز می آورند و اینجا با آن ها وسیله بازی و کاردستی می سازند.

خانم فاطمه حیدری مدیر بازیکده دخترانه عروج اندیشه درباره بازخورد والدین از این روش بازی محور می گوید:
« وقتی والدین بازیکده ما را با بقیه مراکز مقایسه می کردند از ما توقع آموزش داشتند اما ما بجای اینکه تحت تاثیر شرایط قرار بگیریم و روش‌مان را عوض کنیم والدین را متقاعد کردیم که روش‌های بازی محور بهتر و مناسب تر از بقیه روش هاست. در همین راستا سعی کردیم که والدین را در برنامه های بازی محور مشارکت دهیم. برنامه مختلف اردویی از قبیل اردوهای پدر فرزندی، اردو مادر فرزندی یا اردوهای خانوادگی که در مهد یا پارک های سطح شهر برگزار می شود.»

حالا دوسالی می شود که ورودی دبستان عروج اندیشه از مراکز پیش دبستانی همین مرکز پذیرفته می شود. بچه هایی که به گفته مدیر موسسه، آقای دائی تفاوت زیادی با کودکانی دارند که در زیر ۷ سال بازی محور تربیت نشده اند. « تفاوت بچه ها در قانون پذیری ، قاعده پذیری، اعتمادبنفس، تفکر و خلاقیت خیلی مشهود است. »

 

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *